Til toppen

Radar

Sikkerhets-radarsystem LBK
Pålitelig områdeovervåking i tøffe miljøer
Verdens første sikkerhets 3D-radarsystem, LBK fra Leuze, ble utviklet for overvåking av farlige områder i tøffe industrimiljøer. Den oppdager personer og overvåker dermed det beskyttede området for tilgang og tilstedeværelse. Ved hjelp av kontrollerne kan opptil 6 sensorer kombineres i én applikasjon.

 

 

 

Fordeler for deg

  • Pålitelig drift, selv under tøffe omgivelsesforhold med f.eks. skitt, støv, røyk og lys

  • Fleksibel tilpasning av applikasjonens beskyttede område: ved hjelp av antall og plassering av sensorene samt justerbart driftsområde og valgbar åpningsvinkel

  • Statiske gjenstander i beskyttelsesfeltet er tillatt og fører ikke til utkobling av sikkerhetsutgangene

  • Rask installasjon gjennom enkelt systemdesign

  • PROFIsafe-kontroller med detaljert systemstatus

 

Viktige punkter

Pålitelig drift under krevende miljøforhold
Radarprinsippet er motstandsdyktig mot miljøpåvirkninger som skitt, støv, sagflis, røyk, olje, fuktighet og lys. Dette garanterer pålitelig drift av maskinen selv under krevende miljøforhold og unngår unødvendig stans.

Funksjon

De overvåker det vernede området for tilgang og tilstedeværelse av personer. Selv personer som står stille er egentlig ikke "statiske", og registreres derfor pålitelig av sensoren.
Takket være 3D-radarprinsippet kan områder på trapper eller pidestaller og bak ikke-metallisk skyggelegging også overvåkes.

 

 

.

Statiske objekter tillatt i overvåket område
Radarteknologien reagerer følsomt på bevegelser. Statiske objekter i det overvåkede området fører imidlertid ikke til at sikkerhetssignalet slås av. Statiske gjenstander som paller, materialbeholdere og verktøybrett er derfor tillatt å plassere i det beskyttede området.

Abbildung Systemaufbau mit vier Sensoren in einer Anwendung mit Sicherheits Radarsystem

Enkel systemdesign

For å beskytte større områder kan kontrolleren brukes til å kombinere opptil 6 sensorer i en applikasjon. Parametrene til systemet tilpasses applikasjonen ved hjelp av den lettbetjente konfigurasjonsprogramvaren. Med LBK-ISC-Bus-PS PROFIsafe-kontrolleren kan systemet enkelt integreres i en feltbuss. Derved gjøres også detaljert informasjon om systemets status tilgjengelig.