Skip to main content
Til toppen

Induktive givere

 

En induktiv sensor er en enhet som bruker prinsippet om elektromagnetisk induksjon for å oppdage eller måle objekter.

En induktor utvikler et magnetfelt når en strøm strømmer gjennom den; alternativt vil en strøm strømme gjennom en krets som inneholder en induktor når magnetfeltet gjennom den endres.

Denne effekten kan brukes til å oppdage metallgjenstander som interagerer med et magnetfelt. Ikke-metalliske stoffer som væsker eller noen slags smuss interagerer ikke med magnetfeltet, så en induktiv sensor fungerer også under våte eller skitne forhold. De finnes i størrelser fra M12 til M30

Disse sensorene er nå tilgjengelig trådløst slik at kabling ikke er nødvendig. Dette er en stor fordel der plass og avstand er avgjørende. En induktiv trådløs sensor kan sende signalet trådløst >50 meter innendørs og >200 meter utendørs.

Sesoren består av selve sensoren og en batterienhet som sørger for kommunikasjonen mot egnede mottakere. Levetiden på batteriet avhenger selvsagt av hvor mange operasjoner enheten gjør men typisk > enn 5 år. 

Vi har også sensorer for EX områder av samme type og der kan batteri byttes i sone uten noen form for nedstenging. 

Hvis du trykker her finnes det som vi kan levere av trådløse induktive givere eller kontakt oss hvis du ønsker mer informasjon

Min side