Skip to main content
Til toppen

Berøringsløse enkodere

Innebygde enkodere for asynkronmotorer

Asynkronmotorer brukes i økende grad i applikasjoner der tilgjengelig plass er begrenset. Som svar på dette kravet blir stasjonene stadig mer kompakte. For å redusere lengden tilbyr Kübler magnetiske, lagerløse enkodere, som også kan integreres kundespesifikt i motoren.

Et leveringsomfang skreddersydd til kundens behov og som omfatter sensorhode, magnetisk ring og skjerming (mot magnetiske effekter fra bremsen) er gitt for dette formålet.
Dette modulære systemet som består av optimalt koordinerte komponenter gjør at Kübler kan tilby løsninger for alle motorstørrelser med minimal varians.

 

Berøringsløse givere som 100 % integreres i asynkronmotorer


Kübler tilbyr her en innovativ løsning. Den har laget asynkronmotoren – verdens vanligste elektriske stasjonen – enda smartere og mer kompakt. Takk til den individuelle integrert magnetisk sensorløsning, er dimensjonene til en asynkronmotor nå betydelig redusert – dette sparer plass og kostnader fremfor alt. Smart teknologi vil også gjør disse motorene egnet for fremtiden. Evaluerte data for tilstandsovervåking og prediktiv vedlikehold er tilgjengelig.

 

Berøringsløse enkodere for store motorer og generatorer


Smarte, kontaktløse enkodere tilbyr høyeste oppløsninger og tillater høy kontrollnøyaktighet takket være digital sanntidssignalbehandling med aktiv signalfeilretting. De fleksible magnetiske enkodersystemer er ekte allroundere.
For eksempel gir de informasjon om posisjon, rotasjonshastighet og akselerasjon.

Berøringsløse enkodere. Inkrementell og absolutt.

Takket være deres kontaktløse måleprinsipp er de magnetiske berøringsløse giverne samtidig slitasjefrie og robuste. De sikrer feilfri kontinuerlig drift av motorene dine. Deres kompakte design er spesielt egnet for trange installasjonsplasser. I motsetning til encodere med lager tillater de en stor hulaksel opp til Ø 390 mm. Dette sikrer perfekt integrering av de lagerløse giverne i ethvert motorkonsept.

Inkrementelle berøringsløse enkodere


Ideell for nøyaktig hastighetsmåling med en oppløsning på opptil 16 000 pulser per omdreining og tilgjengelig i HTL- eller TTL-versjoner. Enkel, rask installasjon takket være ulike akselmonteringsalternativer som trykksete, navskrue eller skruflens.

Stor monteringstoleranse mellom magnetring og sensorhode.

To the RLI20  To the RLI50 with reference signal To the RLI500 with reference signal  To the RLI200 

 

Absolutte berøringsløse enkodere

Ideell for presis posisjons- eller vinkelinnsamling med en oppløsning på opptil 16 000 måletrinn per omdreining og tilgjengelig i SSI- eller CANopen-versjoner. Ekstra inkrementelle signaler for svært dynamiske stasjoner. På grunn av det absolutte måleprinsippet er utformingen av sensorhodet tilpasset radiusen til den magnetiske ringen. Standard akseldiameter på 30 mm. Er denne diameteren utilstrekkelig for din applikasjon? Ikke noe problem. 

To the RLA50 


For større kvanta kan vi implementere din tilpassede berøringsløse enkoderløsninger.

Ønsker du mer informasjon, ta gjerne kontakt. 

Henning Andresen
Teknisk Sjef / CTO
+4748128219
ha@elteco.no

 

 

 

 

Min side