Skip to main content
Til toppen

Enkodere

Inkrementelle / absolutte / berøringsløse

Hastighetsmåling og posisjonsdeteksjon ved bruk av inkrementelle og absolutte enkodere.

Velg den perfekte enkoderen for applikasjonen din i en rekke størrelser og bestillingsalternativer. Sendix-enkoderen - laget i Tyskland - er et resultat av høyeste kvalitetsbevissthet og nøye utvalg av materialer.

Den har vist sin styrke i mange bransjer som en robust og presis sensorteknologi. Fabrikker, maskiner eller motorer med Kübler sine enkodere.

Dine modifikasjoner og spesialløsninger implementeres fleksibelt og raskt. Vi ser frem til din utfordring.

I menyen til venstre finner du innformasjon om absoluttgivere, inkrementell, berøringsløse og hva som finnes av tilbehør til disse

Bruksområder for enkodere

Ulike anvendelser av industriell automatisering

Enkodere brukes hvor lengder, posisjoner, rotasjonshastigheter og vinkler må måles. De konverterer mekanisk bevegelse til elektriske signaler.

Det er forskjeller i funksjonelle prinsipper for enkodere. De kan dermed deles inn i inkrementelle og absolutte versjoner. Vi kan levere alle enkoderne med både aksel og hulakselmodeller.

Bruken av hulakselenkodere reduserer kostnadene med opptil 30% og installasjonsplass med 50% sammenlignet med modeller med aksel. Dette gjøres mulig ved at det ikke er behov for ekstra koblinger, monteringsenheter og andre festemidler. For å installere en hulakselenkoder skyves den ganske enkelt på drivakselen, klemmes fast og i enkleste tilfelle sikres mot rotasjon ved hjelp av en sylindrisk stift. I tillegg krever hulakselenkodere generelt en mindre installasjonsdybde.

Applikasjonseksempler ved bruk av enkodere

Måling av endring i vinkel og rotasjonshastighet

Enkodere kan måle vinkler med antall pulser per revolusjon. Dette brukes hovedsakelig i industriell automatisering, der enkodere brukes i mange forskjellige applikasjoner.

 

 

 

Måling av lengder og avstander 

Enodere gir den mest nøyaktige informasjonen når du måler lengder og avstander. Dette er mulig via antall pulser per omdreining som telles. Rotasjonshastigheter kan også registreres ved hjelp av enkodere.

 

 

 

 

 

 

Måling av posisjonen

I mekaniske systemer eller hydrauliske gripearmer oppdager enkodere den nøyaktige plasseringen i både vertikale og horisontale plan.

 

 

Måling av hastighet og akselerasjon

Enkodere måler f.eks. hastigheten på motorer i drives teknologi. Akselerasjon kan også måles ved hjelp av enkodere.

 

 

 

 

 

Din utfordring er vår prioritet

Vi tilbyr riktig løsning for måling, overføring og evaluering for enhver applikasjon. Kunnskap om applikasjoner i mange bransjer kombinert med den høyeste kvalitetsbevisstheten for produkter og den solide tjenesten tilbyr vi deg tryggheten ved å ha en kraftig og pålitelig partner på din side. Vi er også glade for å ta på oss individuelle utfordringer og implementere modifikasjoner og spesielle løsninger raskt og enkelt.

Fordi en ting er spesielt viktig for oss: Å inspirere deg med en unik merverdi.

For mer informasjon om hva vi kan levere følg denne linken

 

Min side