Til toppen

Linelengdegivere

Linelengdegivere med analoge eller digitale enkodere 

Deteksjon av målelengder fra 0 meter opptil 60 meter løses fortrinnsvis ved bruk av robuste og lettmonterte givere basert på draw-wire måleprinsippet.

Linelengdegivere blir brukt til måling av lengde og hastighet av lineære bevegelsesoperasjoner i applikasjoner av ulik utførelse. Det spesielle med dem er at de er enkle å montere og har et fleksible design.

Design

Foruten en rekke tilpassede løsninger har vi 3 standardutførelser som kan brukes i forskjellige bruksområder for lengdemålinger.

Den enkle kostnadsgunstige SL00 serien som kan måle lineære lengder opp til 5 meter med høy nøyaktighet. Du kan velge mellom et bredt utvalg avv enkodere av alle typer fra de fleste produsenter på markedet.

  • luker og porter
  • hyllestativsystemer og teaterscener med flere plan
  • instrumentering, høyteknologisk medisinsk utstyr etc.

Den mer avanserte SL30XX serien som kan måle lengder opp til 60 meter med høy nøyaktighet. Denne egner seg spesielt godt til mer krevende applikasjoner som:

  • kraner, boremaskiner og gravemaskiner
  • maskiner for pressing, stansing og injeksjon
  • tre- og steinbearbeidingsmaskiner

Måleanleggsserier SL 30xx serien har i årevis vist seg å være veldig pålitelige, i stand til å måle lengder opp til 40 m med høy nøyaktighet og pålitelighet selv i ekstremt støvete og fuktige atmosfærer.

En robust aluminiumskasse (kan også leveres i SS316 eller i coated versjon) i IP 65 utførelse bestående av en lett, måletrommel, som ved hjelp av en fjær-tilbaketrekningsmekanisme og et fleksibelt ståltau med D = 1,35 mm sørger for at målingen foreløper uproblematisk i time etter time, uke etter uke.

Måletrommelen, som er plassert på en gjenget spindel, beveger vaieren rettlinjet (i riktig stilling) til tauutløpsdysen og sikrer dermed høy nøyaktighet og høy driftssikkerhet.

 

 

Hvis det brukes en tynnere vaier (for måling av lengder <5 m), brukes enklere måletrommelen. 

Alle typer er utstyrt med en brakett med koblings- eller måleutstyr for innfesting av Enkoderserien 1023 eller alle kodingssystemer som finnes på markedet. Disse enkoderne konverterer antall trommelomdreininger, som er proporsjonal med den målte lengde, til et analogt eller digitalt målesignal.

Analoge målesignaler for vinkelposisjonskodere sendes ut som variasjoner av strøm med signaler på 4 - 20 mA.

Hvis det benyttes et ledende plast- eller ledningsviklet potensiometer med høy presisjon, kan lengde-proporsjonalsignalet sendes ut i form av en motstandsvariasjon med en linearitet på 0,1%.

Digitale målesignaler fra optoelektroniske vinkelposisjonskodere sendes ut som målingstrinn, enten trinnvis eller absolutt kodet med CAN-Bus-grensesnitt.

Omfattende tilbehør er tilgjengelig for forskjellige bruksområder og omgivelser, for eksempel varmeutløp, motorbørsteutstyr, trykkluftsinntak, ledningsskive osv. 

 

Hvis du ønsker mer innformasjon og hjelp til å finne riktig type sensor til din applikasjon ta kontakt med Product Manager på mail